Свечана академија поводом 100 година од оснивања Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут”

У амфитеатру Сава Центра одржана је Свечана академија поводом 100 година од оснивања Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут”. Данашњој свечаности присуствовао је и директор Завода за јавно здравље Шабац, МСц. др Бранко М. Вујковић.
Директор Завода честитао је директорки Института „Батут”, Проф. др Верици Јовановић, на овом значајном јубилеју, нагласивши да је Институт кроз протеклих сто година био стуб јавног здравља у Србији.
Истакао је да је „Батут” одиграо кључну улогу не само у истраживању, превенцији и контроли болести, већ и у едукацији и промоцији здравих животних навика међу грађанима.

„Честитам Институту за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут” на овом великом јубилеју и захваљујем свима који су током протеклог века допринели његовом развоју. Радујем се будућим постигнућима и заједничким напорима на очувању и унапређењу здравља наше популације,” истакао је на крају МСц. др Бранко М. Вујковић, додајући да су заједничка сарадња и размена знања од кључног значаја за будућност јавног здравља у Србији.

Copyright © Завод за јавно здравље

tik tok logo sm

Завод за јавно здравље – Шабац
Адреса: Јована Цвијића 1
Тел. 015/ 300-550

ПИБ: 1000-82-545
kabinet@zjz.org.rs